4 kérdés, amit minden nap tegyél fel magadnak és párodnak

2017. szeptember 28.

Ha egy igazán jól működő, őszinte és boldog kapcsolatban szeretnél élni, nem csak mondani és tenni, de kérdezni is fontos néhány dolgot.

 

Ahhoz, hogy egyenlő felek legyetek, épp ugyanannyit kell mindkettőtöknek beletenni a kapcsolatotokba, és ez nem csak arra vonatkozik, hogy ki mit cselekszik, hanem arra is, hogy mennyire érdeklődtök a másik iránt. Míg a kapcsolatok elején a párok rengeteget beszélgetnek egymással, később a nagy eszmecserék ritkábbakká válnak. Ennek azonban nem kell feltétlenül így lennie.

Vannak fontos dolgok, amelyeket nap mint nap érdemes megbeszélned életed párjával, hogy érezze, fontos számodra, érdekel téged, és törődsz vele. Ha mindig törődnek egymással a pár tagjai, az érdeklődésük nem lankad, a boldogság máris szinten van tartva.

Az alábbi kérdéseket érdemes nap mint nap feltenni a szerelmednek, és persze saját magad is válaszold meg ezeket, akár hangosan neki, akár magadban, hiszen úgy lesz igazán tökéletes az életetek, ha mindketten maximálisan elégedettek vagytok, és kimondjátok az, amit gondoltok.

Hogy vagy?

Úgy kérdezd, hogy közben érezteted vele, hogy tényleg érdekel a válasza, és nem csak udvariasságból veted fel ezt a sablonos kérdést. Hagyd, hogy elmesélje részletesen, milyen napja volt vagy lesz, milyen a hangulata, és mik foglalkoztatják éppen. Ha elmondta, nyugodtan kérdezz bele vagy válaszolj rá, és ha érdeklődő, mondd el neki azt is, hogy te hogyan érzed magad. Ha ő nem is kérdez vissza, akkor is néha mesélj el néhány dolgot neki arról, hogy te hogy is vagy, és milyen napod volt.

Tudok valamit segíteni?

Lényeges, hogy a partnered érezze, készen állsz arra, hogy bármikor bármiben a segítségére legyél, és tudja, hogy támogatod őt a munkában, magánéletben. Ha látod, hogy épp nagyon sok a munkája vagy frusztrált, ne zaklasd apróbb dolgokkal, csak éreztesd vele, hogy bármikor megkérhet arra, hogy segíts neki valamiben, vagy épp csak támogasd. Ezt a kérdést fontos magadnak is mindig feltenned, majd, ha úgy érzed, valamiben segítségre van szükséged, ne félj segítséget kérni mástól – akár a párodtól.

Mit szeretnél csinálni?

Mivel ketten vagytok, mindig fontos az egyensúly a programokban is, azaz néha az egyik fél, néha a másik fél vágyait érdemes teljesíteni. Érdeklődj, ő mit szeretne csinálni, és magadtól is kérdezd meg, hogy te mit szeretnél, majd a kettőt hangoljátok össze, és mindkettőtök igénye legyen kielégítve. Sőt, kiváló módszer, hogy egyszer ő választ programot, egyszer te, csupán az a dolog kulcsa, hogy mindig kérdezz, és ne csak a fejében próbálj olvasni, vajon mihez van kedve. Ezzel is kimutatod, hogy érdekel téged, hogy mi jár a fejében.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

Tudlak valahogyan motiválni?

Ez az egyik legfontosabb kérdés, amelyet nap mint nap fel kell tenned, és bizony nem csak neki, de neked is válaszolnod kell rá. Mivel tudod biztatni magadat, hogy boldogabb és sikeresebb legyél? Nos, amit válaszolsz rá, azt tedd is meg. Fontos, hogy elégedett legyél, hiszen az vezet a boldogsághoz. Ha a párod is elárulta, mivel tudod hozzásegíteni ahhoz, hogy motivált legyen, tedd meg, és segíts neki, hogy amit kívánt, teljesülhessen.