4 gyógyszer, melyekre karácsonykor szükség lesz

2018. november 21.

Kapcsolódó tünetek:

gyomorégés

A karácsony az év egyik legsűrűbb időszaka. Az ajándékvásárlás, főzés és dekorálás között azonban ne feledkezzünk meg egészségünkről sem, és készüljünk fel arra, ha valamilyen gyógyszerre lenne szükségünk. Mutatjuk, melyek a legfontosabbak!

4 gyógyszer, melyekre karácsonykor szükség lesz

4 gyógyszer, melyekre karácsonykor szükség lesz

A rendszeresen bevett gyógyszerek

Mivel ma már szinte bármikor leugorhatunk a közeli gyógyszertárba, sokan megszokták, hogy csak aznap váltják ki a recepteket, amikor az utolsó pirula, gyógyszer is elfogyott. Az ünnepi időszak alatt azonban a saját időnkkel is okosan kell gazdálkodnunk, ráadásul a patikák és az orvosi rendelők nyitvatartási rendje is változik, így inkább menjünk biztosra azt illetően, hogy a rendszeresen szedett gyógyszerekből elégséges mennyiségünk van-e otthon. A legjobb, ha az ünnep előtt már két héttel beszerezzük a januárig kitartó vérnyomáscsökkentőt, inzulint, asztmaellenes szert vagy bármit, amit állandó jelleggel szedünk.

Fájdalomcsillapító

Az egyik olyan orvosság, amelyre bármikor – így a karácsonyi időszak alatt is – szükségünk lehet, a fájdalomcsillapító. Annál is inkább, mivel az ünnepi készülődés napjai általában még több okot adnak arra, hogy a pirula után nyúljunk, hiszen a stressz által előidézett fejfájásoktól az otthoni dekorálás alatt bekövetkezett kisebb sérüléseken keresztül, az időjárás miatti ízületi fájdalmakig, bármilyen helyzet adódhat, amikor jól jön, ha az enyhülést hozó szer már a fiókunkban van.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Algoflex Rapid 400 mg kapszula 30x

    Algoflex Rapid 400 mg kapszula 30x

    <p>Rád tör a fejfájás? Miért várnál? A lágyzselatin kapszulában lévő oldott hatóanyag azonnal felszabadul és felszívódik. Az Algoflex Rapid gyógyszerformájának köszönhetően könnyen lenyelhető.</p>

    2 999 Ft

Hasfogó

Jönnek-mennek a rokonok, barátok, ismerősök, és mindenki hoz valami finomságot, amit megkóstolnunk, hiszen karácsony van. Azonban nem biztos, hogy minden ízletes falattal elégedett lesz a szervezetünk is, és sajnos a különféle sültek, sütemények és saláták végeláthatatlan sorai között könnyen lehet, hogy elkap minket a hasmenés. Az pedig biztosan nem lesz kellemes, ha nincs mivel elállítani a következő vendég érkezése előtt.

Emésztéssegítő készítmények, gyomorégés elleni gyógyszerek

Ugyancsak az ünnepi lakomák által okozott problémák közé tartozik a gyomorégés, a savasodás vagy a puffadás, melyektől sok ember szenved. Még ha az év többi részének tapasztalatai alapján nem is tartjuk magunkat különösen hajlamosnak a emésztőrendszert érintő panaszokra, a karácsonyi időszakra mindenképp érdemes felkészülni legalább egy emésztést segítő, vagy gyomorégés, esetleg puffadás elleni gyógyszerrel. És még ha nekünk nem is lesz rá szükségünk, lehet, hogy egy családtagunkat vagy barátunkat sok kellemetlenségtől tudjuk megkímélni vele.

Kis karácsony, egészséges karácsony

Kis karácsony, egészséges karácsony

Közeledik sokak kedvenc ünnepi időszaka, a karácsony. Ilyenkor minden ragyogó, ünnepélyes, meghitt. De tudjuk, hogy mindeközben milyen veszélyek fenyegetik egészségünket? Mutatunk is 3 dolgot, amelyekre érdemes odafigyelnünk.

Összes cikk Aktuális, érdekességek témában

Kulcsszavak: ,